“O tipă la 72 de ani.”

 

După cum ne arată autorul, această ladă cu sertar este lucrată în 1938 de către un tâmplar din Lugoj cu un scris de mână frumos.  A lăsat dumnealui acolo, notat cu creionul, că aceasta a fost creația lui.

Ca orice piesă de mobilier, are și aceasta o poveste…sau mai bine zis o aventura! Adică am ochit-o pe pagina de vechituri unde se vindea la un preț mic de tot, cu o condiție: să fie luată direct de la proprietar. Eu, isteață foc, o rezerv imediat, cu gândul: “doar am atâția prieteni în Timișoara, cât e să dea o fugă până la Lugoj? Țaca-paca! Afacere, nene!”. Și merge bietul Ciprian cu mașina, și încearcă s-o înghesuie, și numai picioarele îi intrau, eventual sertarul. N-am rezolvat problema, dar mi-am făcut o datorie. Tot așa, din om în om și din dubă în dubă, am reușit să intru în posesia minunii (da, this is me doing business).

O am de peste un an, timp în care am tot lucrat la ea: capac schimbat, reparații, chituire, stabilizare… Cam de toate. Are 4 din butonii originali, cei lipsă fiind înlocuiți cu unii noi.

Este interesantă ea, cu aspectul acesta de sertare false – adică în interior sunt două sertare combinate într-un singur spațiu adânc, de tip ladă. Plus sertarul adevărat, pe care l-am „căptușit” cu un model folosind tehnica șervețelului.

 

În recondiționare am folosit: chit Tessarol de la Helios (Decorator Shop, Brașov), șervetele din Mega Image 😊, vopseluri de la Ressource (Ton Corner, București) și un pic de lac Bori de la Helios (Decorator Shop, Brașov) pentru interior.

 

O expediez în siguranţă si fără aventuri adiţionale, cu autograful domnului Tîmplar, cu î din i.

 

Dimensiuni: 54 x 100 x 102 (h) cm

CONTACTEAZĂ-MĂ