Headline: Facelift

Poveste: A fost odată un apartament cumpărat cu tot cu piesele din imagini. “Ce-ar fi să le facem funcționale și să le redăm strălucirea?” – cam așa au gândit proprietarii când au ajuns la mine. Uite, de asta îmi plac mie doctorii, că sunt oameni cu care eu mă înțeleg; doctori la vechiul job, doctori la noul job… cine poate spune că nu sunt consistentă în alegeri?

Zis și făcut! Să ne punem pe treaba! Ca să acomodăm piesele într-un interior contemporan cu ușoare accente rustice, piesele noastre au avut nevoie de mici ajustări: renunțare la balamalele decorative și schimbare picioare. În formula inițială erau cam „împărătești”, demne de un castel, parcă cereau ținută black tie când intrai în camera. Le-am temperat, cum ziceam, și le-am separat și împrăștiat în tot apartamentul – pentru coerenţă și asortare cu restul mobilierului.

Scaunele sunt retapițate de către un domn priceput. Cu ajutorul unui bun tâmplar am reparat ce era stricat, am schimbat picioarele cu unele noi-nouțe de la GoldHouse Concept. Am șlefuit strașnic și apoi am lucrat cu produsul bicomponent de la Rubio Monocoat, care nu dezamăgește niciodată. Nuanță Chocolate, cum altfel?!

Sună simplu, dar a fost un pic greu. Ghici de ce?! Șlefuitul elementelor decorative de pe uși a fost literalmente dureros; pentru degete mă refer. Curățarea excesului de ulei de pe aceleași  elemente a fost la fel de dureroasă; tot pentru degete. În final, toate bune și (foarte) frumoase, mâinile s-au recuperat, iar mobila va rezista după acest tratament încă 30 de ani buni și sănătoși.

See what I did there? Doctori – tratament – sănătate… Ha-ha!

Nu aruncați! Reconditionati!

CONTACTEAZĂ-MĂ