Aș vrea să spun că este despre caramelul pe care și eu îl iubesc, și mama îl iubea. Și despre pantofii ei turquoise, so crazy pentru anul în care și i-a cumpărat. Dar aș minți, că este o poveste mai liniară și sigur mai plată sentimental. 

Măsuța a stat cu mine în atelier luni de zile și nici că-i dădeam vreo importanță. Fiindcă nu am știut ce să-i fac, cum s-o revitalizez. Am început greu, cu multe tratamente și doctòrii de ciobituri sau zgârieturi. Apoi am luat-o de la sfârșit, ca neoamenii, și i-am făcut sertarul. Mare victorie mi s-a părut! Alte luni, alte gânduri și gata! Deodată i-am găsit locul: versatilo! Sau versatil-o, cum se mai scrie acum (Jizăs!), dar să nu divaghez. 

Puține interioare sunt acelea care nu ar îmbrățișa-o, așa caramel sau caffe-au-lait cum este. Plus surpriza colorată din sertar, care o șmecherește un pic. 

Este stabilă, doftoricită pentru încă o viață de om, extra-căptușită cu rumeguș pe dedesubt, ca să nu sufere de frig și ca să roșească oricine îndrăznește să îi privească “sub fustă”. 

Deci versatila asta a avut viață grea lângă mine. Dar a ieșit gagică! 

Și, acum când recitesc, poate undeva este este despre caramelul pe care amandoua îl iubeam și despre pantofii ei turquoise pe care îi purta cu atâta naturalețe și feminitate… 

 

Dimensiuni: 70 x 45.5 x 75 cm (h)

CONTACTEAZĂ-MĂ